tisdag 4 maj 2010

Twiddeliditt och twiddelidatt och lite annan kunskap

Idag har jag tillbringat en stor del av dagen med att lära mig lite ny internetteknik. Ha bland annat laddat ner en applikation som heter Dropbox. Man installerar programmet. Sedan stoppar man önskade filer och mappar i sin dropboxmapp. Et voilà! Helt plötsligt finns filerna på nätet och är tillgängliga både på din dator o om du loggar in från en annan plats. Man kan välja att dela mappar med andra, supersmart om man till exempel har ett litet företag med få medarbetare och enkelt vill skapa en lösning där alla har tillgång till gemensamma filer jämt. Testa gärna lösningen, om ni registrerar er via denna länk får jag lite extra utrymme på deras server (ni också *ler*). Dropbox

Sedan har jag lärt mig lite mer om Twitter o testar nu ett konto. När jag drar igång min jobbsökarsite tänker jag även börja Twittra och länka till mina "tweets" på siten.

Till sist har jag börjat kika på Netvibes, ett verktyg för att samla alla applikationer - bloggar, Facebook, Twitter mm på ett ställe, en superstartsida så att säga. Har inte börjat testa än dock.

Men jag ÄLSKAR att lära mig nytt och testa. Vill gärna fortsätta vara en liten IT-nörd *fnissar*.

2 kommentarer:

 1. Du är en skön datanörd ♥

  Jag sitter fortfarande och försöker byta bloggmall...
  Håller tummarna stenhårt att du får din lägenhet ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
 2. Godmorgon, din lilla nörd! =)
  Låter spännande med allt nytt du lär dig! Den där dropboxen lät ju synnerligen smart! Men har inte tid att sätta mig in i det nu. Har redan överfullt i min egen lilla box! =)
  Kram på dig!

  SvaraRadera

Blir glad om du skriver en rad :-)