måndag 12 april 2010

The topp is nådd

Jamenalltsåvadfaaaaaan. Ställer mig på vågen. 84 kilo. Jag vägde 83 häromveckan o det var INTE kul att inse. På något sätt tycker kroppen att det är helt ok att gå upp i vikt nu, fort o lätt går det. För ett år sedan vägde jag 8 kilo mindre. Då låg jag ändå på övervikt.

Sov dåligt hela natten, vaknade upp, "gjorde vågen" och NU har jag bestämt mig.
Nu är the topp nådd liksom. Hit men inte längre. Nu får det fanimig vara nog.

Följande förändringar införs med omedelbar verkan:
 1. Idag kastar jag allt som ens liknar godis. Mörk choklad, påskägg o allt som ligger o skräpar. Inte en endaste sötsak kommer över mina läppar (including bakverk) inom en tolvveckorsperiod.

 2. Jag äter en tallrik gröt med frukt på till frukost istället för två rostade lingongrova med kokt ägg. Alternativt en stor omelett.

 3. Jag kommer bara att dricka EN kopp kaffe med lättmjölk per dag (stället för tre-fyra stycken).

 4. Jag kommer att promenera alternativt cykla VARJE dag, endast sjukdom kan få mig på fall.

 5. Jag vill ta bort sötsakerna även från min lillprins så jag kommer föreslå att han på lördagar får välja ut de godaste frukterna han vet, så kalasar vi på dem. Sedan får han 50 spänn istället för godis som han kan spara o köpa något för. Hoppas det fungerar. Självklart får han äta godis på kalas o dylikt.

 6. Jag brukar ju inte dricka mycket över huvud taget, men det tenderar ju att bli mer i "grilltider". Max 1 flarra vitt per månad.

 7. Jag ska fortsätta med mina EFT-övningar och "knacka" på alla cravings som kommer att komma, alla motstånd, alla känslor som dyker upp.

 8. Funderar på att skriva en dagbok också över hur det går och hur jag mår.

 9. Slutligen, jag kommer att stå framför spegeln varje dag och berömma mig själv för hur jäkla duktig jag är som gör det här för mig själv.

  Har redan börjat med två promenader - i går och i förrgår. Believe me, it känns i kroppen. Någon mer - förutom Fiffilura lite som vill haka på?

  Nu KÖR vi!!!!!

5 kommentarer:

 1. Gärna. Jag har landat lite fint på 83 kilo och har svårt att få saker och ting att hända. Mitt mål är att komma ner under 80-strecket innan sommaren men just nu känns det trögt. Lite uppmuntran är aldrig fel, nu kan det bara bli bättre eller hur?

  Heja, heja!!

  SvaraRadera
 2. Jisses, vilken målmedvetenhet!!! Beundransvärt! HEJA DIG! =) (Märker du hur jag liksom slingrar mig...låter bli att svara på din fråga...)
  Jag VILL haka på, jag har bara inte en sån KRAFT som du just nu! Men jag borde sannerligen! Jag återkommer...=/
  Kram på dig! =)

  SvaraRadera
 3. Oj vilka regler du satt upp, men jag håller tummarna. Du klarar det här=D
  Kunde inte sluta blogga, är tillbaka igen;) Men givetvis får du komma till mig irl ändå ngn gång=D Kram

  SvaraRadera
 4. Tack för pepp tjejer! Jodå, alla har kraft och beslutsamhet. Det är bara att välja den. Jag vill framför allt välja GLÄDJE och inte gå runt med sorg i hjärtat längre. Jag vill bli den jag är, ja ni vet ju hur jag menar :-)

  SvaraRadera

Blir glad om du skriver en rad :-)