lördag 10 april 2010

Himmel o helvete

Det är många tankar i prinsens huvud just nu. Han frågar mig ofta om djävulen finns och om Gud finns. Då svarar jag att djävulen och helvetet, det tror jag inte på. Däremot tror jag att det blir litegrand som helvetet på jorden när vi gör dumma saker eller när någon är elak mot oss. Sedan svarar jag att jag tror på livet efter detta, att det finns en god kraft i universum. Kanske inte just en farbror på ett moln i himlen, men att det finns en god evig energi som vi alla är del av.

Sonen hade varit i kyrkan o lyssnat lite på olika påskberättelser med skolan. Han kom hem och sa att han inte trodde på Jesus, att det bara var påhittade historier. Men han tyckte det var OK att sitta där och lyssna. Han älskar ju sagor och sagoberättande. Helst skulle han vilja att vi satt dygnet runt och hittade på sagor, precis som vi gör ibland. Jag börjar: Det var en gång en stor krokodil som hade fått syn på en magisk... Och så får sonen fylla i, sedan lämnar han en lucka till mig. Det kan bli ganska roliga historier.

På tal om himmel och helvete så tittade sonen plirigt på mig igår över lunchen och sa: Jag har en extramamma. Jasså? Menar du pappas A? Nej, inte hon. Min extramamma finns i himlen. Jaha? Ja, jag brukar prata med henne ibland. Gör du? När pratas ni vid då? Åh, ibland på dagtid och ibland på kvällen. Det är hon som gör mig glad. Jaha! Är det så det är. Jo, fast jag hittar ju bara på flikar sonen in snabbt. Det spelar ingen roll för mig, jag tycker prinsen är rolig när han fantiserar. Dessutom tror jag ju på andra sidan, skulle inte förvåna mig ett dugg om det finns en god kraft som hjälper min son o kommunicerar med honom då och då :-)

Nu är prinsen hos pappa o jag ska ta tag i både det ena och det andra. Tänkte jag iallafall *ler*....

1 kommentar:

  1. Ungar är ju för härliga! Läste bakåt och skrattade åt "halv sju"...

    Satt och funderade på vad du hade för presentationsbild på vk... minns inte.

    SvaraRadera

Blir glad om du skriver en rad :-)