lördag 10 april 2010

Drömmar om fontäner och Zen

Jag har suttit i flera timmar vid datorn och drömt om fontäner, japanska trädgårdar och t o m ett hus inrett i japansk stil. Jag älskar hela konceptet, stillheten, ron, de enkla materialen. För ett tag sedan hittade jag en bild någonstans på nätet, en fontän som jag blivit kär i. Nu kan jag inte hitta var den fanns. Här är den iallafall.Har sökt på allt i fontänväg i Sverige (bordsfontän, inomhusfontän, vattenspel, you name it), men det är svårt att hitta riktigt fina inomhusfontäner som är stilrena och som inte kostar en halv förmögenhet. Men jag vill ha en, det vet jag. Längtar efter porlande vatten här hemma.

Någon gång skulle det vara kul att bygga ett eget hus, ett litet. I min fantasi har jag byggt in ett stycke berg i huset alternativt baxat in en gigantisk stenbumling. Undrar om det ens är möjligt? Hur beter sig ett inbyggt berg i inomhusmiljö? På den ska jag sätta lite värmeljus. Jag var en gång på en kursgård i Sigtuna där de brukar ha tysta retreats. Vi fick kika på rummet för meditation, som ljust hade oregelbundna väggar i sten. Oerhört vackert *drömmer vidare*.

Hittade till WabiSabis vackra blogg och gick nästan ner i brygga över dessa vackra krattade gångar och runda stenar.

Det är något speciellt med det asiatiska. Jag har ju bott i Japan en kortis och när jag gick en kurs i kanalisering för några år sedan fick jag kontakt med två minnen från ett tidigare liv i Kina för lääääänge sedan. Oerhört mäktigt. Minnena griper fortfarande tag om mitt hjärta.

4 kommentarer:

 1. Hej Happy!
  Det du skriver om att bygga hus med sten i får mig att tänka på arkitekten Frank Lloyd Wright. Känner du till honom? Kolla till exempel hans Fallingwater, ett privathus i Pennsylvania.

  Fontänen på din bild är helt underbar!
  Och lycka till med att klättra ner från den uppnådda toppen! Jag är f.d. vk-are, men tror inte vi hade kontakt där. Letade upp din blogg via Fiffilura.

  SvaraRadera
 2. Hej Janicke! Försökte maila tillbaka till dig men du har inte någon egen blogg verkar det som. Nej, jag tror inte att vi pratades vid på VK, jag hade BeeHappy som nickname där.

  Tack för tipset om Fallingwater, har inte sett huset förut. Häftigt! Mitt egna lilla fantasihus ligger nog inte fullt så avsides, är lite för mörkrädd för det och gillar grannar. Men det är något med att ha naturen inne i huset som attraherar *ler*.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag håller med dig om att fontänen på bilden är stilren och vacker. Om du vill köpa andra stilrena porlande inomhusfontäner, kolla in dem som jag importerar från Österrike, se länk:
  http://exformationwebshop.wordpress.com/inomhusfontan/

  SvaraRadera
 4. Hej

  Tips: Kolla in Virbela.se

  Hej!

  SvaraRadera

Blir glad om du skriver en rad :-)