lördag 30 januari 2010

Howling

Månen är rund och go, lyser däruppe på himlen som aldrig förr. Fick veta av en väninna, vars syster är polis, att de har statistik på att det sker fler olyckor och att folk är galnare än vanligt just runt fullmåne. Kan det vara därför den här dagen blev så tokig? Jag körde iväg för att delta vid min kusins dotters dop. 12.30 stod jag i en tom kyrka och undrade om jag var galen. Var jag i fel kyrka. Till sist hittade jag en vaktmästare som berättade att det var rätt kyrka, men att barnet som skulle döpas och modern åkt till sjukhuset och att dopet ev skulle bli av senare.

Ringde min kusin som bekräftade, men hon ville att jag skulle åka hem till familjen o vänta. I deras hus gick 30 pers runt och bet på naglarna och undrade hur det gick på sjukhuset. Dottern J hade fått eksem och vätskande sår i eksemet och var illröd på hals o i ansiktet. Sjukvårdsrådgivningen insisterade på att de skulle åka in till sjukhuset. Vilket de gjorde. Efter lång väntan fick J antibiotika intravenöst, och vi andra käkade lunch hemma, drack kaffe o åt tårta. Kl 16 kom modern o stackars lilla J hem på permis och 17 döptes hon av prästen i hemmet. Nu på kvällen är J på sjukhuset igen med mamma där hon ska stanna över natten.

Lite upp och ner kan man nog lugnt säga. Väldigt konstigt dop, men trevligt ändå på sitt sätt och ett tillfälle man definitiv kommer att minnas.

Jag känner mig pigg och glad idag och det var längesedan. Nu ska jag lägga mig och mysa och ha en LÅNG sovmorgon i morgon. Yes! :-)

1 kommentar:

  1. Oj!
    Fast skönt att de är i tryggt förvar!

    Vilket minne det blir för dem....

    SvaraRadera

Blir glad om du skriver en rad :-)