fredag 16 oktober 2009

Ett magiskt ögonblick


Jag är i slutfasen av min promenad. Har på mina peppband i lurarna. Känner mig glad, stark, nöjd. Närmar mig ett av alla de fantastiska kastanjeträd jag fått njuta av de senaste veckorna.

Mitt emot mig ser jag en gammal man komma gående. Han stannar till vid trädet, vänder först blicken upp i trädkronan och sedan ner mot marken där han upptäcker en nedfallen kastanj. Den blanka, bruna kastanjen glänser innanför det gröna, taggiga skalet. Hans blick fylls av glädje. Stor, bubblande, gnistrande glädje. Jag noterar det som i slow motion.

Han ska böja sig ner för att plocka upp kastanjen. Just då. Just där, möts våra blickar.
Under denna korta sekund möts våra själar. Han ler, jag ler. Jag ser allt han är och någonsin varit. Femåringen som glädjs åt naturen. 85-åringen som glädjs åt samma sak. Vårt möte är rent, vi förstår varandra utan ord.

Jag bär honom med mig i hjärtat hela vägen hem. Nästan så överrumplad av känslor att jag vill gråta. Och skratta. Ett sannerligen magiskt ögonblick.

Kram!

3 kommentarer:

 1. Go kväll vännen,
  Visst är de helt underbara dessa ögonblick. Något man lever väldigt länge på. Och tänk så lite det kostar!!!
  Ha en superduber helg!
  kramis

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt möte. Det ger sån vardagskick att uppleva en sån där stund. Något som sätter sig och som man kan ta fram när man har tid att sitta ner en dag och tänka tillbaka över sitt liv.
  Fin beskrivning du återger.

  SvaraRadera
 3. Halloj vännen,
  Det blev en rejäl sovmorgon denna morgon pga en nedrans förbenad huvudvärk. Vaknade kl 8 med ett dunkande så det var bara upp och ta meducin. Sedan somna om en stund för att sedan knåda in lite liniment i nacken. Nu snart kl 2 börjar jag få bukt på huvudvärken. Så städa nja får se. Sova Oja det gör jag till och från idag. Ha en bra lördag trots regn och blåst!
  Kramis

  SvaraRadera

Blir glad om du skriver en rad :-)