lördag 13 februari 2010

Distraktioner

Fick ett klipp sänt till mig på nätet från en spännande konferens som hölls i Kanada, Engage Today. Där pratar en man om att företagens största problem idag är alla distraktioner, att få folk att ägna sig åt det de verkligen ska göra. Ett intressant klipp. Jag vet ju själv hur viktigt det är att verkligen komma in i det man håller på med för att känna flow och glädje. Men det är ju otroligt sant det där. Det finns så mycket som distraherar oss och avleder oss från att verkligen koncentrera vårt fokus till det vi håller på med.

Efter en skön sovmorgon halkade jag in på en intervju i TV4 med James Elroy, författaren. Intressant att jag för ca ett halvår sedan vaknade med just detta namn i huvudet. Hade ingen aning om vem James Elroy var, fick googla. Och nu kom det en intervju. En väldigt speciell man, en speciell intervju tycker jag. Även han pratade om att han inte använder mobil eller dator. Han ser inte på TV heller eller läser tidningar. Han väljer att koppla bort det som händer i världen, för det avleder hans uppmärksamhet från det han vill göra, vilket är att skriva böcker. När han inte skriver ligger han i sängen o grubblar. Lite Dalai Lamiskt kan tyckas, men ändå, det finns något i det där som talar till mig just nu. För jag är så BRA på att ha TV:n på, att multitaska på datorn, att bara sitta här och låta tiden gå. Men å andra sidan finns det inte så mycket annat jag längtar efter att lägga tiden på. Inte just nu iallafall.

Snart ska jag iallafall lyfta rumpan från stolen o ta mig in till Sthlm för en fikastund med en väninna o därefter ett besök hos frisören. Och ikväll är det ju melodifestival och skidskytte i OS = längtar. Har det bra med andra ord o hoppas ni har det med.

1 kommentar:

  1. Alltid lika givande att läsa det du skriver. Jag jobbar en hel del men när jag inte gör det blir det mkt tv, dator och annat "onödigt"...men som du säger, det är vad jag vill lägga tiden på när jag har den. Det är avkoppling för mig, att vara uppkopplad och inkopplad :)

    SvaraRadera

Blir glad om du skriver en rad :-)