torsdag 31 december 2009

Ensam hemma 3: Nyår

Prinsen hämtades vid lunchtid av sin pappa och storebror. Denna gång var han glad och det kändes skönt att skiljas så. Jag har planerat för en lugn och avkopplande nyårsafton alldeles själv, för att vila ut det som varit och för att jag helt enkelt inte orkar med något annat. Jag trodde det skulle vara skönt. Det har det varit i några timmar. Har tittat på halva Dirty Dancing och låtit tårarna flöda tack vare den goa klassikern.

Sedan kom min nyårsnostalgi. Fullmåne o snart dags för magont. Känslorna åker upp och ner. Jag känner mig helt plötsligt ledsen. En överväldigande ledsenhet överfaller mig. Året som gick, det är inget jag vill återuppleva någonsin igen. Och jag har inte ens gått igenom en bråkdel av det som en del av mina vänner upplevt (cancer, att förlora sina föräldrar med mera). Men mitt år har varit mitt. Ett vilset år. Jag vill inte gräva ner det, eller stoppa det i en ryggsäck (för då måste jag bära det med mig). Nej, jag vill bara gå vidare, framåt, uppåt och lämna det bakom mig. Och så knäpper jag mina händer, riktar blicken uppåt och ber en bön. Låt 2010 bli ett glädjens år på alla sätt och vis. Låt mig och min son uppleva fullständig hälsa och en hög energinivå.

Och så önskar jag självklart er allihop därute ett Gott Nytt År!!!

Själv ska jag lägga mig i ett bad, gråta ut det som bor i kroppen och ta ett glas skumpa.

3 kommentarer:

 1. Då är vi två som firar nyår ensamma. Men jag njuter av att vara själv, att slippa le ooch skratta, vara social och lyssna på en massa pladder.TV,n är på och jag flippar mellan kanalerna. Du har haft ett hundår och nu kan det nog bara bli bättre. Gråt ut alla salta tårar som vill förgifta din själ, ut med dom bara. Stora kramen

  SvaraRadera
 2. Jag önskar dig ett riktigt gott nytt 2010!

  SvaraRadera
 3. Din sorg är din sorg.
  Dina känslor är dina.
  Glöm aldrig det.
  Förringa dem inte.

  SvaraRadera

Blir glad om du skriver en rad :-)