måndag 23 maj 2011

Ord som påverkar

Jag snurrar runt lite på Facebook.
Väldigt varierande energi i det skrivna, men på det stora hela känner jag mig glad. Klickar mig sedan in på Aftonbladet och det går inte ens en enda minut så har min energi krympt rejält. Jag testar det hela med att snabbt scrolla nedåt. Jag hinner knappt ens se nyheterna. Men klumpen i magen är där. Det kommunicerar utan att jag ens läser det eller tittar på det. Intressant.

Och det får mig återigen att fundera på hur lättpåverkade vi är av allt runt omkring oss. Jag funderar ofta på hur jag själv uttrycker mig och hur det kan påverka andra. Det är ju inte alltid så att min jobbiga upplevelse stjäl energi från andras, snarare kanske flera kan dela den, bli berörda o s v. Det blir äkta och sant. Samtidigt undrar jag ändå vad de ord jag uttrycker också gör med mig själv. Vad det ger att uttrycka dem. Om jag skriver att jag har ont. Får jag mindre ont då? Eller drar jag till mig mer av samma vara?

Jag tror ju på tankens kraft och att vi faktiskt attraherar mer av det vi fäster vår uppmärksamhet på. Inte alltid orkar man ju fundera på vad man vill ha mer av, ofta brottas vi med det vi vill ha mindre av. Men just där och då kan vi byta och bryta genom att bara lyfta blicken. Se in i någons ögon. Be om hjälp. Lukta på en blomma. Lyssna på en bra låt. Gå ut och gå. Någonting kan jag göra för att hjälpa mig själv.

Idag ska jag till sjukgymnasten. Men jag vill inte kalla honom så. Jag vill kalla honom friskgymnasten :-) Min axel och kropp vill ha hjälp och idag kallar vi in det tunga artilleriet. Hoppas på konkreta tips och kanske lite massage också *ler*. Vi får väl se.

Friskgymnasten. Jag ska gå på friskgymnastik :-) Hahahaha.
Jag ska föreslå det för honom. Hoppas han har humor.

Kram på er!

3 kommentarer:

 1. Det där pratade jag ofta om när jag var så där sjuk.
  Varför heter det sjukhus...
  varför heter det sjukgymnastik...

  Jag ska ju bli frisk!!

  Glad blev jag då kallelse kom till friskvården!
  Bara namnet fick mig att le.

  Massage? Åhhhhh...härligt! Ta djupa andetag och njut.
  Själv ska jag krypa under täcket igen.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej vännen,
  Längesedan jag skrev en liten kommentar. Håller helt med dig och Fighter. Varför skriva sjuk när man menar att man ska bli frisk? Massage gör en skönt avslappnad och man går därifrån med lite lättare steg. Hoppas att energin blev påfylld.
  Kramis

  SvaraRadera
 3. Håller med, friskgymnasten ska det heta! Aftonbladet gör mig jämnt deprimerad;)
  Kram

  SvaraRadera

Blir glad om du skriver en rad :-)