torsdag 10 juni 2010

Kärlek till dig Whitney - I love you Whitney!

Jag tillhörde den lyckliga skaran som fick se Whitney häromkvällen. En kompis till mig och hans fru ställde in och nu skänkte de två biljetter till mig. Ringde genast en väninna. Vi satt på rad ett!!! och hade en dialog med henne rätt många gånger under showen - ni vet, ögonkontakt, blinkar med ögat, vi shejkar mitt emot varandra etc.

Det som lös igenom mest under hela kvällen var kärleken. Kärleken från henne till oss och magisk kärlek från alla i rummet (hon var stundtals mycket berörd). Hon var defintivt närvarande. Hon liksom harklade sig hela tiden och hade lite sådana ticks för sig, men generellt sett var hon kanon. Visst, rösten var väldigt hes (något har hänt där, antingen är det alla droger som satt sig där, eller så har hon helt enkelt showat för mycket och är slut i rösten = trött). Men hon levererade minsann ändå, gjorde allt hon kunde för att leva upp till gamla Whitney. Och JA, jag sjunger själv och vet att hon var falsk på en del ställen. Hemskt falsk. Men på något sätt spelade det ingen som helst roll denna kväll. Det låg magi i luften.

Gudarna ska veta att på något sätt gillar jag den här äldre, mer slitna versionen av Whitney bättre. Borta är divalaterna. Närvarande är hon som har soul, hon som gått igenom ett mindre helvete och nu står på darriga ben efter det. Hon som vill förmedla att hon minsann är någon fortfarande. Hon är naken. Hon vet om det. Och publiken skriker oavbrutet till henne under konserten. "We love you Whitney." När hon sjunger om att hon ber om ursäkt för fel hon gjort ropar någon "You never did Whitney, you never did". Det var helt enkelt rörande att få ta del av detta.

Bort med skitsnack som "likvaka" och annat. In med kärlekfest-temat. Och nostalgi. När hela Globen står upp och dansar till "How will I know" - ja då kände vi allihop lycka, det vågar jag lova. Publiken, musikerna (det syntes) och Whitney själv.

Må hon stå på ännu stadigare ben snart.

Och TACK till min fantastiske vän S som gav mig två förstaklassbiljetter. Det är också kärlek med stort K.

5 kommentarer:

 1. Sicken härlig kväll du fick!
  Sicken härlig vän som gav dig biljetter!!!

  NJUT av dagen i dag och minnena av i går.
  Nu ska jag baka paj:-)

  SvaraRadera
 2. Jisses, jag sitter här med världens gåshud och tårar i ögonen! Din beskrivning av kvällen är helt underbar! Jag kan känna magin ända hit! Lyckliga du som fick denna möjlighet och lyckliga du som har en så fin vän! =)
  Kärlek till dig! <3
  Kram

  SvaraRadera
 3. Härligt! Önskar SÅ att jag kunde ha varit där. Och vet du, jag kom på en sak till om det där med vikten - hon går sannolikt på kortison pga sina trasiga stämband! Dess biverkningar är ju just vad vi ser hos henne - drastisk viktökning som ger en rundare kroppsform, inte minst över magen.

  Tycker det är strongt av henne att inte bara ge upp, utan fortsätta kämpa trots att hon har media emot sig hela tiden. Blir så illa berörd av den "Hata Whitney-kampanj" som tycks försiggå. Det är så lågt. Och det säger mer om dem än om henne.
  Jag hoppas hon kommer tillbaka till Sverige igen - då ska jag baske mig gå!

  SvaraRadera
 4. Härligt! kan höra tonerna ända hit!

  Mycket har man läst om henne men just såå ska en konsert vara, himmelsk full med kärlek!1

  SvaraRadera
 5. Ja, hon är imponerande!

  SvaraRadera

Blir glad om du skriver en rad :-)